maanantai 14. syyskuuta 2020

Taisi osua pa**a propeliin...



Näinhän siinä sitten taisi käydä kuten otsikko kertoo ja viittaan sillä Citroenin hankintaan.
Auto toimi periaatteessa ihan ok. Hydraulinesteet pysyi sisällä ja jousitus ja kaikki muu mikä sillä nesteellä toimi, toimi hyvin. Pikkaista tihkumistahan noissa tuonikäisissä järjestelmissä lähes aina on, mutten joutunut kertaakaan edes lisäämään moista litkua säiliöön.
Sitruuna avattuna
Jäähdytysneste sen sijaan tuntui katoavan järjestelmästä ja olin omasta mielestä paikantanut vuotokohdankin lämpp
ärin letkuun. 
Onneksi sekin autonulkopuolella, ettei nesteet tulleet jalkatilaan. Vaunun haku päivä lähestyi ja ajoin heti kun oli mahdollista auton halliin. olin hakenut jo tarvittavat letkut ja klemmarit tarvikeliikkeestä jotta homma hoituisi inhimmilliseen aikaan.
Otettuani hallissa alasuojan pois moottorin alta huomasin että jo löytyneen vuodon lisäksi alavesiletku vuoti nestettä ulos. Koska letkuaoli sen verran että saisin tuonkin vaihdettuas niin aloin hommiin. Kaikki ei kuitennkaan mennyt niinkuin siellä tunnetulla ruotsinkielisellä saarella, ja letkua irrottaessani onnistuin murtamaan moottorin puoleisen letkun kiinnityskohdan. 

Murtunut vesiletkun liitos.
Nyt alkoi mitta täyttyä auton kohdalla. Kyseinen osa olisi ollut vaihdettavissa,
Uudet gummit.
 muten enää viitsinyt, enkä jaksanut hakea osia enää mistään. En myöskään halunnut enää laittaa rahaa kiinni tähän projektiin. Olinhan jo hankkinut mm. uudet renkaat ja Citroenin omat aluvanteetkin, joita en ollut vielä edes saanut auton alle ja hyvä niin.
Auton konepelti kiinni ja siirto ilman nesteitä hallilta omaan pihaan. Ilmoitus nettiin ja puolen tunnin kuluttua auto vaihtoi omistajaa. Kyseiset herrasmiehet hankki auton omien puheiden perusteella sisustan takia, eli heille auto toimi vain osien luovuttajana. Auto lähti eroonpääsy hinnalla, eli persnettoa tuli. Uusia kesärenkaita en antanut vaan ne sopinee myydä ensi keväänä hyvään hintaan pois.
Se Citikasta ja RIP.

Nyt oli keksittävä kuinka Poksin saisin haettua. Onneksi avasin suuni oikeaan aikaan ja oikeassa paikassa. Työkaverini miehen vanhemmilla oli MB Vito minkä sain lainaan ja pystyin kuin pystyinkin noutaa Poksin sovitusti 12.6. Tammisaaresta. Kyseinen päivä meni auton ratin 
Lisää kuvateksti


takana hyvinkin pitkään. Tein matkaa pysähdykset mukaan laskettuna noin yhdeksän tuntia. Matka sujui oikeastaan oikein mallikkaasti. Ihan loppumatkasta Pieksämäen rajalla huomasin että vaunun kattoluukku alkoi suunnata menoaa aivan toisaalle, joten jouduin pysähtymään sen takia.Kattoluukku oli vain naruilla kiinni ja yksi naru oli nirhautunut poikki. Uusi solmu ja matka saattoi taas jatkua mökkipihaan asti. Mökillä laitoin vaunun suunnillee sille varattuun paikkaan ja pitihän sitä fiilistellä heti sen verran että piti kasata pihakalusteet vaunun edustalle ja istua hetki oman vaunun edessä. Fiilistelyn jälkeen ihastelin vaunun sisällä olevaa kaaosta hetken ja päätin sulkea oven. Kyseisenä viikonloppuna en juuri muuta sitten tehnytkään vaunulle. Ainoastaan huputin sen säilytystä varten.


Poksia noutamassa

Poksi valmiina lähtöön takaisin mökille.

Juhannus koitti viikon kuluttua ja auton nokka suunnattiin tietysti ja taas kohti Pieksämäkeä. Juhannus meni normi meiningein ja kun se oli ohi, niin kaivoin vaunun kertaalleen esiin. Sisätilat on vaunussa lohduttoman näköiset, mutta kerrottakoon nyt (jos en ole jo aiemmin kertonut) että vaunu on edellisen omistajan toimesta purettu kokonaan sisältä. Osto hetkellä tavarat oli muualla vaunusta ja sovimme että nostavat vain tavarat kyytiin niin ihmettelen niitä sitten ajallaan. Nyt kun tavarat ovat vaunussa niin näyttäisi että olisimme isommallakin porukalla elämöineet Juhannuksen ajan vaunussa. Tuokin kuvaus juhannuksen vietosta, sopisi paremmin tuonne kolmenkymmenen vuoden taakse kun uutta vaunua on juhlittu, kuin tähän päivään. Kun vaunu oli avattu pakeista, niin inventoin hiukan tavaroita mitä vaunusta löytyy. Omien kalusteiden lisäksi vaunussa oli suuri määrä uutta osaa, mm. ikkunoiden lukitus systeemit, kaikki kahvat, roiskeläpät, tiivisteitä, ruuvin kantojen suojatulppia ja vaikka mitä. Vaunussahan on myös uudet ikkunat, mitkä on väliaikaisesti laitettu paikoilleen jotta vaunua on voinut vetää perässään.
Jostain oli kuitenkin aloitettava, eli vaunu oli saatava tyhjäksi. Haimme vetoauton lainaksi ja vedimme vaunun samaan pihaan jossa Fiestatkin odottelevat työnalle pääsyä. Vaunu järjestelmällisesti tyhjäksi ja veto takaisin mökin pihaan. Nyt vaunu oli tyhjä. Huppu takaisin päälle ja sen jälkeen se sai jäädä mökin pihaan odottelemaan tulevaa.

Paketoitu Poksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti