perjantai 21. syyskuuta 2018

Mitä muuta kesällä tuli tehtyä...

Syyskuu on jo yli puolivälin ja tämäkin teksti on syntynyt suurimmaksi osaksi edellisen kirjoituksen jälkeen. Niin vain taas kävi että loppuun en sitä ehtinyt saattamaan ennen tätä päivää.
Tässä nyt kuitenkin vielä niitä muutamia pikkuasioita joita en ole muistanut kertoa edellisessä kirjoituksessa ja mitä on tullut askarreltua Fiestan kanssa.


Tämä julkaisu tulee olemaan enemmänkin kuva saastetta, mutta koittakaa kestää. Kuvahan kertoo yleensä enemmän kuin ne kuuluisat tuhat sanaa. 
Yövuoroissa joutaa surffailla ebayn tarjontaa, välillä liiaksikin asti. Joskus kuitenkin kiinan poika tarjoaa mitä ihmeellisimpiä vempaimia joiden hinta ei päätä huimaa ja herää halu kokeilla. Itse olen ainakin sellainen käsillä tekijä että kun jotakin on käsillään saanut tehtyä niin mukavaltahan se tuntuu. Fiestan takaposkessa on ollut ikävä vekki jo ennenkuin auto oli minun. Ebayssa törmäsin joskus lommon ulosvetimeen, mikä kiinnitettiin kuumaliimalla autoon ja sen jälkeen vetoa ulospäin. No koko paketti ei paljoja maksanut niin pitihän se lopulta tilata. Alkukesän lämpiminä päivinä sitten puskurinpää irti ja hommiin. Eihän se niin mene kuin heidän "mainoksissaan" ja youtube videoissaan, mutta ihan kohtuullisen helposti homma hoitui.  Kuumaliimalla tappi lommoon kiinni ja sitten ruuvaillaa niin että lommo tulee ulos. Lokasuojan reunan vekki on sen verran terävä, ettei sitä tuolla värkillä oiottua saanu, mutta ihan kohtalaisen jäljen noin puolen tunnin, tunnin työllä sai aikaan. 

Pikkaisen pelti jäi peilaamaan, mutta kohta on sellainen ettei sitä siitä ilman syynäämistä huomaa. Ja kun alakulma muutenkin odottelee peltihommia niin silloinhan se oikoontuu lopullisesti. Suosittelen ainakin kokeilemaan kyseistä laitetta jos joku pieni lommo auton pellissä suht helpossa paikassa. 
Lommon oikomisen lisäksi olen päivittänyt Fiestan HiFi puolta. Jo aiemmin olen esitellyt keskikonsolin kunnostuksen yhteydessä asentamaani radiota. 


Lommo oikaistu.
Olen kuitenkin havitellut autoon vanhempaa radion ja kasettisoittimen yhdistelmää ja mielellään ns. nuppimallia. Yleensä hyväkuntoisista nuppisoittimista pyydetään yllättävän paljon, jopa 50-150€a. Kamalan paljoa ei viitsisi maksaa kun kohta ne radiolähetyksetkin muuttuvat digitaalisiksi ja analogisen kuuluvuus alkaa kadota. No kohdalleni osui kuitenkin yksi huutokaupalla myyty kone jonka hinta jäi alle kymmeneen euroon ja voittohuuto osui itselleni. Näin siis sain päivitettyä autoradioni autostereoon. Vielä kun olisi kasetteja. 
Päivitetty soittopeli
Samalla kun räpläsin keskikonsolia ja soittopeliä, otin mittariston irti ja päivitin kertaalleen kunnostetun valaistuksen vielä vähän kirkkaampiin vihreisiin led-lamppuihin. Pitäänee kaukoidästä tilata vielä muutama muunkin värinen led-lamppu niin saa mittariston varoitusvalotkin päivitettyä.
Päivitetty mittaristo.
Koska Fiesta ei suurilla sähkölaitteita ole varustettu, niin ei niitä lamppuja tarvitse kuin yhden sinisen ja pari punaista, niin siinähän ne värit sitten olikin. Samalla kun sisätiloissa työskentelin, niin laitoin penkkeihin penkinpäälliset. Kuskin penkkissä on ollut aito ajanhenkeen kuuluva päällinen, mikä on ajan myötä menettänyt istuvuutensa ja sen kuminauhat on menettäneet joustavuutensa varmaankin jo viime vuosituhannen puolella. Alunperin ajattelin että luovun vain siitä vanhasta penkinpäällisestä ja kulutan alkuperäisiä verhoiluja, mutta yllätyksekseni alta löytyykin erilainen verhoilu kuin muissa penkeissä ja sekin jo rispaantunut. Tästä syystä päädyin ostamaan halvan penkinpäällissetin ja nyt kaikki penkit on samaan tyyliin verhoiltu. Kyllähän se penkkien verhoilu kiinnostaisi tai ainakin kuskin penkin päivitys, mutta nyt mennään tällä viidetoista euron päivityksellä. 
Tämän ikäisissä Fiestoissa on monesti myös ikkunan ulkolista rispaantunut, niin myös omassani. Moista listaa en kotimaan kumikauppiailta löytänyt, joten nekin piti tilata saarivaltiosta. Ei aivan samanlaiset kuin orginaalit, mutta toimivat ja siistin näköiset. Hiukan arvokkaat olivat, mutta eipä vesi ainakaan mene oven sisään siinämäärin kun ennen. 
Ikkunalista ennen...
..., ja jälkeen
Fiestassani kuuluisi myös olla kylkilista, kylkipokkauksen yhteydessä. Ne on kuitenkin ajansaatossa autosta kadonneet. Koska listoja ei ole juurikaan tarjolla niin keksin sitten käydä tarvikemarketissa ostamassa ohkasta raitaa. Ihan täydellinen ensimmäisestä teippauksesta ei tullut, mutta menettelee nyt kuitenkin. Ja toihan se varmasti huippunopeutta ainakin 10km/h lisää. 

Raitaa...
Tässäpä nämä kesän kuulumiset taitaa olla. Muutoksen tuule jo puhaltaa kilpaa syksy tuulien kanssa, mutta siitä sitten seuraavassa kirjotuksessa.
3 x Fiesta.
                                                             Värikästä syksyä kaikille.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti